Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Ιουλ-2022 10:16

  Κίνα: Ανέκαμψε ο ΡΜΙ υπηρεσιών τον Ιούνιο

  115393398
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κινεζικός ΡΜΙ υπηρεσιών της Caixin, ανέκαμψε τον Ιούνιο καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό υποχώρησαν για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

  Ο ΡΜΙ υπηρεσιών Caixin σημείωσε άνοδο στις 54,5 μονάδες τον Ιούνιο από τις 41,1 μονάδες τον Μάιο, τόνισε η Caixin Media και η εταιρεία ερευνών S&P Global. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από τον Ιούλιο του 2021.

  Τα στοιχεία του Ιουνίου ήταν πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη, και τερμάτισαν ένα τρίμηνο σερί πτώσης.

  Οι νέες παραγγελίες επέστρεψαν στην ανάπτυξη τον Ιούνιο και αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2021, τόνισε η Caixin.

  Ωστόσο, οι παραγγελίες για εξαγωγές παρέμειναν σε υφεσιακό έδαφος για έκτο συνεχόμενο μήνα, αν και η πτώση ήταν πολύ μικρότερη.

  Ο υποδείκτης που μετρά την απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών, συνέχισε να υποχωρεί τον Ιούνιο σύμφωνα με την Caixin.

  "Η ανάκαμψη της προσφοράς και της ζήτησης δεν μεταδόθηκε στη συρρικνούμενη αγορά εργασίας, με τις εταιρείες να εξακολουθούν να είναι πρακτικές όσον αφορά στην επέκταση των προσλήψεων, καθώς προσπαθούν να συγκρατήσουν το κόστος χαμηλά”, τόνισε οικονομολόγος στην Caixin.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ