Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Ιουλ-2022 12:35

  Η Ιταλία ετοιμάζει σχέδιο για την παράταση των διακοπών του φόρου καυσίμων

  Η Ιταλία ετοιμάζει σχέδιο για την παράταση των διακοπών του φόρου καυσίμων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Ιταλίας σχεδιάζει περαιτέρω μέτρα για να αμβλύνει τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης της αργίας για τη φορολόγηση των καυσίμων έως τις αρχές Οκτωβρίου, ανέφερε η εφημερίδα Il Messaggero.


  Το πακέτο μέτρων, το οποίο είναι πιθανό να εγκριθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου σύμφωνα με την εφημερίδα, θα έχει αξία περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ (8,3 δισεκατομμύρια δολάρια). Το κόστος θα καλυφθεί από τις καλύτερες από τις αναμενόμενες οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της Ιταλίας φέτος.

  Συνολικά, η νέα ελάφρυνση θα ανεβάσει τις συνολικές δαπάνες της Ιταλίας για την άμβλυνση της ενεργειακής κρίσης σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η Il Messaggero, επικαλούμενη διάφορες πηγές που εργάζονται πάνω στο σχέδιο νόμου, τις οποίες δεν κατονόμασε. 

  Στις 30 Ιουνίου, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενέκρινε μέτρα για τη στήριξη μακροπρόθεσμων συμβάσεων για εισαγωγές φυσικού αερίου, μείωση του φόρου στους λογαριασμούς ενέργειας για τα νοικοκυριά και δάνειο ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στον διαχειριστή της αγοράς ενέργειας GSE SpA για την επιτάχυνση της πλήρωσης των αποθηκών φυσικού αερίου ενόψει του επόμενου χειμώνα.

  Σύμφωνα με την Il Messaggero, το πακέτο που ετοιμάζεται επί του παρόντος θα:

  Παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα κατά 0,3 ευρώ ανά λίτρο έως τις αρχές Οκτωβρίου από την τρέχουσα ημερομηνία λήξης στις 2 Αυγούστου.


  Θα αναχρηματοδοτήσει μια έκπτωση φόρου για τις επιχειρήσεις που είναι ανάλογη με τις δαπάνες τους για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Η έκπτωση έληξε στις 30 Ιουνίου και θα παραταθεί για άλλους τρεις μήνες.


  Το Σάββατο, ο υπουργός οικολογικής μετάβασης της Ιταλίας Ρομπέρτο Τσινγκολάνι δήλωσε στο SkyTg24 ότι η Ρωσία μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία κατά 15% από τα κανονικά επίπεδα. Ενώ ο Cingolani αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν περαιτέρω μετά το προγραμματισμένο κλείσιμο για συντήρηση του αγωγού Nord Stream, δήλωσε ότι η πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου στο 90% μέχρι το χειμώνα παραμένει ένας "εφικτός" στόχος. 

  Η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται τη Δευτέρα να διορίσει έναν τσάρο για τον εξορθολογισμό της αντιμετώπισης της τρέχουσας ξηρασίας στην Ιταλία, η οποία παραλύει τη γεωργία και την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον προκάτοχό του Τζουζέπε Κόντε για να εξομαλύνει τις πρόσφατες κυβερνητικές εντάσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ