Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 17:38

  Ουκρανία καλεί Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει πλοίο υπό ρωσική σημαία - Μεταφέρει χιλιάδες τόνους κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι

  Ουκρανία καλεί Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει πλοίο υπό ρωσική σημαία - Μεταφέρει χιλιάδες τόνους κλεμμένο ουκρανικό σιτάρι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.52

  Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα στην Τουρκία να σταματήσει και να δεσμεύσει το φορτηγό πλοίο υπό ρωσική σημαία Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει ουκρανικό σιτάρι το οποίο εκλάπη από το υπό ρωσική κατοχή ουκρανικό λιμάνια του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο και έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

  Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, επικαλούμενος πληροφορίες από τις ναυτικές αρχές της χώρας, τόνισε ότι το Zhibek Zholy έχει φορτώσει ήδη το πρώτο φορτίο 4.500 τόνων σιταρίου από το Μπερντιάνσκ, το οποίο, όπως τόνισε, ανήκει στην Ουκρανία.

  Σε επιστολή με ημερομηνία 30 Ιουνίου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας αναφέρει ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε "παράνομη εξαγωγή ουκρανικού σιταρίου" από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καράσου της Τουρκίας, με 7.000 τόνους φορτίο, ποσότητα μεγαλύτερη εκείνες που αναφέρει ο αξιωματούχος του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

  Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλια σχετικά με την άφιξη του πλοίου σε τουρκικό λιμάνι.

  Η εδρεύουσα στο Καζακστάν KTZ Express επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy είναι ιδιοκτησίας της και έχει ενοικιαστεί από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κάποιο καθεστώς κυρώσεων.

  Η KTZ Express πρόσθεσε ότι έχει διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ότι θα συμμορφωθεί με όλες τις διεθνείς κυρώσεις και περιορισμούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ