Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 13:49

  Βρετανία: Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές για τον δανεισμό τους καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός

  Βρετανία: Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές για τον δανεισμό τους καθώς ενισχύεται ο πληθωρισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι Βρετανοί καταναλωτές αύξησαν τον δανεισμό τους λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο σε μια ένδειξη της επιφυλακτικότητας που επικρατεί μεταξύ των νοικοκυριών καθώς αυξάνεται ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας.

  Ο δανεισμός προς τους καταναλωτές αυξήθηκε κατά 844 εκατ. στερλίνες (1,02 δισ. δολάρια) σε καθαρούς όρους, αρκετά χαμηλότερα από την αύξηση στα 1,3 δισ. στερλίνες που αναμενόταν και από τα 1,377 δισ. στερλίνες τον Απρίλιο.

  "Με τα επιτόκια να αυξάνονται και την πίεση των μισθών από τον πληθωρισμό να εντείνεται περαιτέρω, αναμένουμε ότι ο δανεισμός θα είναι χαμηλός για το υπόλοιπο του έτους", ανέφερε ο Nicholas Farr, οικονομολόγος της Capital Economics.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey δήλωσε ότι "είναι πολύ σαφές" πως η οικονομία της Βρετανίας βρίσκεται σε σημείο καμπής και αρχίζει να επιβραδύνεται.

  Ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 9% και αναμένεται να φτάσει άνω του 11% τον Οκτώβριο, όταν θα αυξηθούν ξανά οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος.

  ΔΝΤ και ΟΟΣΑ εκτιμούν πως η Βρετανία θα πληγεί περισσότερο από τις αυξανόμενες τιμές από άλλες χώρες.

  Τα στοιχεία της ΒοΕ έδειξαν επίσης ότι οι τράπεζες αύξησαν τα στεγαστικά δάνεια τον Μάιο, με τον ταχύτερο ρυθμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

  Ο καθαρός ενυπόθηκος δανεισμός αυξήθηκε κατά 7,426 δισ. στερλίνες ενώ οι εγκρίσεις για νέα στεγαστικά δάνεια διατηρήθηκαν σταθερές στα 66.163.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ