Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 12:52

  Γερμανία: Μειώθηκαν οι νέες παραγγελίες, υποχώρησε ο μεταποιητικός ΡΜΙ, επιδεινώθηκαν οι προοπτικές

  Γερμανία: Μειώθηκαν οι νέες παραγγελίες, υποχώρησε ο μεταποιητικός ΡΜΙ, επιδεινώθηκαν οι προοπτικές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια κατακόρυφη πτώση των νέων παραγγελιών επηρέασε τη γερμανική μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο, επιδεινώνοντας τις προοπτικές για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Ο τελικός μεταποιητικός ΡΜΙ της S&P Global, που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο της γερμανικής οικονομίας, σημείωσε πτώση στις 52 μονάδες τον Ιούνιο από τις 54,8 τον Μάιο, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

  Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις 43,3% μονάδες υποχωρώντας από τις 47 μονάδες τον Μάιο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, υποχωρώντας περαιτέρω κάτω των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

  "Βλέπουμε μια ταχεία διόρθωση της υποκείμενης ζήτησης για γερμανικά αγαθά", ανέφερε αναλυτής της S&P Global Market Intelligence, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες ανέφεραν πολλαπλά προβλήματα στις πωλήσεις εξαγωγών.

  Με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να είναι τώρα σε πτώση, οι επιχειρήσεις έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για την παραγωγή στους επόμενους 12 μήνες, στο πιο ζοφερό επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ