Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 11:46

  Βρετανία: Νέα πτώση για τον μεταποιητικό ΡΜΙ τον Ιούνιο

  Βρετανία: Νέα πτώση για τον μεταποιητικό ΡΜΙ τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική μεταποίηση έχασε περισσότερη δυναμική τον Ιούνιο από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, καθώς οι νέες παραγγελίες συρρικνώθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με έρευνα που έρχεται να προστεθεί στις ενδείξεις για μια οικονομία σε στασιμότητα.

  Ο μεταποιητικός PMI της S&P Global σημείωσε πτώση στις 52,8 μονάδες από τις 54,6 μονάδες τον Μάιο, αναθεωρημένος πτωτικά από τις προκαταρκτικές ενδείξεις για τον Ιούνιο, στις 53,4 μονάδες.

  Η έρευνα έδειξε ότι η εργοστασιακή παραγωγή αυξήθηκε οριακά και οι επιχειρήσεις ήταν πιο δυσοίωνες για τις προοπτικές τους, από τον Μάιο του 2020.

  Οι πιέσεις των τιμών αν και παραμένουν ακόμη σε υψηλό επίπεδο, υποχώρησαν περαιτέρω από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά.

  Συνολικά ο ΡΜΙ υπογράμμισε τον κίνδυνο απότομης επιβράδυνσης ή ύφεσης στη Βρετανία, με τις επιχειρήσεις μεταποίησης σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να δυσκολεύονται επίσης καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται προς διψήφια επίπεδα.

  "Οι επιχειρήσεις εξέφρασαν ανησυχίες για την σταθερή εγχώρια ζήτηση, τις ασθενέστερες εξαγωγικές αγορές, τις πληθωριστικές πιέσεις, το κόστος διαβίωσης και τα θέματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες", αναφέρει η S&P Global.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ