Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Ιουλ-2022 08:03

  Επιβραδύνθηκαν οι εξαγωγές στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο

  Επιβραδύνθηκαν οι εξαγωγές στη Νότια Κορέα τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβραδύνθηκαν κατακόρυφα οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο, εν μέρει εξαιτίας των λιγότερων εργάσιμων ημερών, αλλά επίσης και ως αποτέλεσμα μιας ηπιότερης ζήτησης παγκοσμίως, καθώς η χώρα εμφανίζει εμπορικό έλλειμμα για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

  Οι αποστολές στο εξωτερικό αυξήθηκαν 5,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 57,73 δισ. δολάρια μετά από την αύξηση κατά 21,3% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

  Οι εκτιμήσεις της αγοράς έκαναν λόγο για αύξηση 1,2%.

  Οι εξαγωγές οχημάτων, ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μηχανημάτων μειώθηκε, ενώ αυτές των ημιαγωγών, των πετροχημικών και των προϊόντων χάλυβα, διατήρησαν την ανοδική πορεία.

  Οι παραδόσεις προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, μειώθηκαν σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, όπως και οι εξαγωγές προς την Κοινοπολιτεία.

  Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 19,4% στα 60,20 δισ. δολάρια μετά από την αύξηση 32% τον Μάιο, λόγω των αυξημένων ενεργειακών τιμών, οδηγώντας σε εμπορικό έλλειμμα 2,47 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο, έναντι των 1,71 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα.

  Στο α΄ εξάμηνο η χώρα εμφάνισε εμπορικό έλλειμμα 10,3 δισ. δολάρια, και βρίσκεται σε τροχιά να εμφανίσει το πρώτο της έλλειμμα από την κρίση του 2008.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ