Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουν-2022 15:37

  ΗΠΑ: Αμετάβλητος στο 6,3% ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, επιβράδυνε ο δομικός δείκτης

  ΗΠΑ πληθωρισμος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αμετάβλητος παρέμεινε τον Μάιο ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό, με τον δομικό δείκτη που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια να επιβραδύνει από τον προηγούμενο μήνα σε μια ενθαρρυντική εξέλιξη που ενδεχομένως να υποδηλώνει περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών στη συνέχεια. 

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε 0,6% τον Μάιο από τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,2% τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. 

  Από τον Μάιο του 2021 ο δείκτης ενισχύθηκε 6,3%, μετά από παρόμοια άνοδο τον προηγούμενο μήνα. 

  Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 0,3% για τέταρτο συνεχή μήνα, ενώ από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αυξήθηκε 4,7% μετά από άνοδο 4,9% τον Απρίλιο. Η τελευταία μέτρηση αποτελεί τη μικρότερη άνοδο από τον περασμένο Νοέμβριο. 

  Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% τον Μάιο, ενώ τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά σε αύξηση 0,6% αντί για 0,9% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters ήταν για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,4%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ