Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουν-2022 15:36

  ΗΠΑ: Μικρή υποχώρηση των αρχικών αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

  ΗΠΑ: Μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρή μείωση εμφάνισε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα από το όριο των 200.000 που καταγράφηκε από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάρτιο, σε μια ένδειξη ότι ο ιστορικός κύκλος σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής που έχει ανοίξει η Fed ενδεχομένως να έχει αρχίσει να επηρεάζει την ισχυρή αγορά εργασίας.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουνίου και διαμορφώθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 231.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν στις 230.000.

  Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκε κατά 7.250 και διαμορφώθηκε σε 231.750, καταγράφονας μια ελαφρώς ανοδική τάση τις τελευταίες εβδομάδες. 

  Μικρή υποχώρηση κατέγραψε και ο αριθμός των συνεχιζόμενων επιδομάτων ανεργίας, ο οποίος μειώθηκε κατά 3.000 και διαμορφώθηκε στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,33 εκατομμυρίων επιδομάτων, επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδα.

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ