Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουν-2022 14:29

  Μακρόν: Έχει βρεθεί συμβιβαστική λύση με Βουλγαρία για την ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

  25898676
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.56

  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως αισθάνεται ότι μια συμβιβαστική λύση, η οποία περιλαμβάνει και τη Βουλγαρία, έχει βρεθεί σχετικά με το διαπραγματευτικό πλαίσιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. "Πιστεύω πως έχουμε βρει μια συμβιβαστική λύση", δήλωσε ο Μακρόν κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο τέλος της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

  Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας έδωσε στην κυβέρνηση το πράσινο φως στις 24 Ιουνίου για να εγκρίνει το πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, μια κίνηση που μπορεί να επιτρέψει στη γειτονική της χώρα να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με τον ευρωπαϊκό συνασπισμό.

  Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Γαλλία θα παραδώσει σύντομα άλλα έξι πυροβόλα CESAR για να βοηθήσει την Ουκρανία στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας.

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε περισσότερα αμερικανικά στρατεύματα, πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία για την Ευρώπη καθώς το ΝΑΤΟ συμφώνησε για τη μεγαλύτερη ενίσχυση των αποτρεπτικών του μέσων από τον Ψυχρό Πόλεμο ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει περισσότερες εναλλακτικές οδούς για να εξαγάγει από την Ουκρανία προμήθειες δημητριακών, δήλωσε ακόμη ο Μακρόν.

  Η Ρωσία και η Ουκρανία είναι ο πρώτος και ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγείς σίτου στον κόσμο και οι εξαγωγές τους ισοδυναμούν με το 20% και στο 10% των παγκόσμιων πωλήσεων αντιστοίχως, όμως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και το κλείσιμο λιμανιών στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα έχουν σχεδόν σταματήσει τις εξαγωγές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ