Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Ιουν-2022 20:23

  Η Cathy Wood προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση

  Πώς η Κάθι Γουντ “κέρδισε” τη Wall στοιχηματίζοντας ότι η Tesla αξίζει πάνω από $1 τρισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ πιθανότατα βρίσκονται ήδη σε ύφεση δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest, Cathy Wood, σε συνέντευξή της στο CNBC, όπου μάλιστα παραδέχθηκε ότι και η ίδια είχε υποτιμήσει σημαντικά τον πληθωρισμό.

  Η Wood απέδωσε την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων περισσότερο από ότι είχε η ίδια προβλέψει στις διαταραχές που έχουν σημειωθεί στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και στους γεωπολιτικούς κινδύνους, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μια ύφεση που οφείλεται εν μέρει σε κακή διαχείριση των αποθεμάτων είχε ήδη ξεκινήσει.

  "Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε ύφεση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Wood κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο CNBC.

  Παρότι η Federal Reserve και οι περισσότερες μεγάλες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ δεν αναμένουν να εισέλθει σε ύφεση η αμερικανική οικονομία το τρέχον έτος, η έκθεση GDPNow της Fed της Ατλάντα δείχνει ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα μηδενιστεί κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά τη συρρίκνωση που σημειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο.

  "Κάναμε λάθος σε ένα πράγμα και αυτό ήταν ότι ο πληθωρισμός θα είναι τόσο επίμονος όσο αποδεικνύεται… ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά νομίζω ότι μας οδηγεί σε αποπληθωρισμό”, είπε η Wood.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ