Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 17:04

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό 16 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό 16 μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό 16 μηνών κατρακύλησε τον Ιούνιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ καθώς το ράλι των τιμών στην ενέργεια, τα τρόφιμα και σε άλλα είδη συνεχίζει να επιβαρύνει την καταναλωτική ψυχολογία. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Conference Board, ο δείκτης υποχώρησε στις 98,7 μονάδες τον Ιούνιο από 103,2 μονάδες τον Μάιο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν ηπιότερη πτώση στις 100 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

  Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες στην οικονομία υποχώρησε στο 147,1 από 147,4 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης για τις προσδοκίες των καταναλωτών κατρακύλησε στο 66,4 – το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2013 – από 73,7 τον Μάιο.

  "Οι προσδοκίες έχουν πλέον υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο του 80, ένδειξη αδύναμης ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2022 καθώς και αυξημένου κινδύνου για ύφεση μέχρι το τέλος του έτους", σχολίασε ο Lynn Franco, senior director των οικονομικών δεικτών στο Conference Board.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ