Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 16:18

  Williams (Fed): Οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση.

  Williams (Fed): Οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της New York Fed, John Williams δήλωσε σήμερα ότι περιμένει η αμερικανική οικονομία να επιβραδύνει εν μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας πάντως ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποφύγουν την ύφεση. 

  "Η ύφεση δεν αποτελεί το βασικό μου σενάριο αυτή την στιγμή", ανέφερε ο Williams σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC. "Νομίζω ότι η οικονομία είναι ισχυρή", πρόσθεσε. 

  Εκτίμησε πάντως ότι η ανάπτυξη θα επιβραδύνει αρκετά, σημειώνοντας ότι "αυτή θα είναι μια επιβράδυνση που θέλουμε να δούμε" προκειμένου να μειώσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις. 

  Ο αξιωματούχος σημείωσε ταυτόχρονα ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια της σε περιοριστική τροχιά το επόμενο έτος. Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε ότι το βασικό επιτόκιο της Fed ενδεχομένως να φτάσει το 4% κάποια στιγμή το επόμενο έτος. 

  Για αυτό το έτος, η Fed θα πρέπει να αυξήσει το επιτόκιο της στο 3,5%, ανέφερε, προβλέποντας μια αύξηση κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της τράπεζας. 

  Στην τελευταία συνεδρίαση της η Fed αύξησε το επιτόκιο της κατά 75 μ.β. πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994, για να το φέρει στο 1,5% με 1,75%. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ