Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουν-2022 14:28

  Μακρόν: Η Ρωσία είχε έναν και μόνο στόχο, την παράδοση της Ουκρανίας

  Σολτς - Μακρόν: Η Ουκρανία ανήκει στην Ευρώπη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν τόνισε στη σύνοδο της G7 ότι η Ρωσία είχε έναν στόχο στο μυαλό της –την παράδοση της Ουκρανίας.

  "Είναι ξεκάθαρο. Η επίθεση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας έχει έναν στόχο. Την παράδοση της Ουκρανίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι κανείς δεν νομίζει πλέον πως ο πόλεμος θα τελειώσει σε λίγες εβδομάδες ή μήνες. "Ελπίζω (να τελειώσει) μέχρι το τέλος του έτους), σημείωσε.

  Επίσης, ερωτηθείς για τις παραδόσεις όπλων, δήλωσε ότι όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν για την ανάγκη να δοθούν όπλα που είναι απαραίτητα για την άμυνα των εδαφών της (Ουκρανίας), όχι για επίθεση.

  Η επιβεβαίωση της παράδοσης επιπλέον οπλικών συστημάτων, θα έλθει στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε.

  Από την πλευρά του ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς τόνισε πως οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα τελειώσουν μόνο όταν ο πρόεδρος Πούτιν αποδεχθεί ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν θα πετύχουν.

  "Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε για την Κριμαία παραμένουν. Όλες οι κυρώσεις που επιβάλαμε εξαιτίας της από τη Ρωσία υποκινούμενης εξέγερσης στο Ντομπάς, παραμένουν. Και το ίδιο ισχύει για τις αποφάσεις που πήραμε τώρα, οι οποίες είναι πολύ πιο σοβαρές", πρόσθεσε.

  "Υπάρχει μόνο μία έξοδος. Να αποδεχθεί ο Πούτιν ότι τα σχέδιά του στην Ουκρανία δεν πετυχαίνουν", δήλωσε στο κλείσιμο της τριήμερης συνάντησης της G7.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ