Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 17:21

  Στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν επιτίθεται κατά της Ελλάδας

  Στέλεχος του κόμματος του Ερντογάν επιτίθεται κατά της Ελλάδας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας από την τουρκική πλευρά καλά κρατούν. 

  Της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να αφίσταται ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Νουμάν Κουτρτουλμούς, ο οποίος μετείχε σε φεστιβάλ κερασιού και αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Ελλάδα.

  "Εξοπλίζοντας τα ακριβώς αντίκρυ σε εμάς νησιά, εδώ στην θάλασσα του Αιγαίου, μπροστά στην μύτη μας που πρέπει να είναι μόνο για πολίτες, δεν βοηθάει με τίποτε την περιφερειακή ειρήνη και δεν υπηρετεί την περιφερειακή ειρήνη. Από εδώ επιθυμούμε να πούμε στη γειτονική Ελλάδα το εξής. Η δική μας δουλειά είναι η ειρήνη. Η δική μας δουλειά είναι η αδελφοσύνη. Η δική μας δουλειά είναι η φιλία", είπε ο Κουρτουλμούς.

  "Εμείς επιθυμούμε να λύσουμε τα ζητήματα μας με την Ελλάδα με συναντήσεις συζητώντας και με διαπραγματεύσεις. Αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να κολλά στην ουρά κάποιων που την παροτρύνουν και δεν πρέπει να καθιστά τα θέματα αδιέξοδα και ανεπίλυτα. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει και δεν θα ανεχθεί την παραβίαση κανενός δικαιώματος της ούτε στην Αν. Μεσόγειο, ούτε στην Γαλάζια Πατρίδα, ούτε στη Θάλασσα των Νησιών [το νέο τουρκικό "φρούτο", για να μην ακούγεται η ελληνική λέξη "Αιγαίο"], ούτε πουθενά σε αυτή την περιοχή", είπε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του ΑΚΡ.

  Χτες σε δηλώσεις που έκανε επισκεπτόμενος συγγενείς θανόντος στο επεισόδιο του πλοίου "Μαβί Μαρμαρά" το 2010, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν παρέλειψε να στείλει απειλητικά μηνύματα και προς την Ελλάδα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, "θα τους δείξουμε τι θα γίνουν τα όπλα σε αυτά τα νησιά όταν έρθουμε στην εξουσία", αναφερόμενος στα ελληνικά νησιά για τα οποία η Άγκυρα θέτει επανειλημμένα ζήτημα αποστρατικοποίησης.

  Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν είχε δηλώσει: "Ο εξοπλισμός των νησιών είναι ένα από τα ζητήματα (με την Ελλάδα). Παραβιάζουν κατάφωρα το νόμο. Εμείς τί λέμε; Αυτή τη στιγμή, υπενθυμίζουμε και πάλι τη νομική βάση. Λέμε ότι αυτή η στρατιωτικοποίηση είναι ενάντια στη Συμφωνία της Λωζάνης του 1923 και στη Συμφωνία του Παρισιού κι ότι αυτό είναι λάθος της Ελλάδας. Γίνονται παραβιάσεις που έχουμε θέσει υπόψη του ΝΑΤΟ. Εκείνοι λένε για παραβίαση του εναέριου χώρου, έτσι δεν είναι; Κι εμείς θέτουμε θέμα παραβιάσεων. Εμείς λέμε ελάτε να μιλήσουμε μεταξύ μας για αυτά τα θέματα. Γιατί τα φέρνετε αυτά τα θέματα ενώπιον των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της ΕΕ; Γιατί χρησιμοποιείτε την ένταξή σας στην ΕΕ εναντίον μας; Δεν είναι μία έντιμη και ειλικρινής συμπεριφορά και στάση αυτή, που να ταιριάζει με τις διμερείς σχέσεις. Εμείς λέμε, ας συνεργαστούμε για να λύσουμε αυτά τα ζητήματα με βάση το αμοιβαίο συμφέρον".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ