Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 15:28

  Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο χρεοκοπίας το hedge fund κρυπτονομισμάτων 3AC

  90252309
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Three Arrows Capital (3AC), ένα hedge fund που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αθέτησης πληρωμής δανείων ύψους 670 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε να έχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αγορά.

  Η 3AC είναι ένα από τα σημαντικότερα hedge funds στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και είναι κυρίως γνωστή για τα υψηλής μόχλευσης πονταρίσματά της.

  Ωστόσο, σήμερα, καθώς η αγορά ψηφιακών νομισμάτων έχει απωλέσει δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες, το hedge fund αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας και φερεγγυότητας, όπως αναφέρει το CNBC.

  Η χρηματιστηριακή εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Voyager Digital γνωστοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε δανείσει στην 3AC συνολικά 12.250 bitcoins και επιπλέον 350 εκατ. δολάρια σε stablecoins USDC. Με βάση τις τιμές της Δευτέρα, το συνολικό ύψος του δανείου ξεπερνούσε τα 675 εκατ. δολάρια.

  Η Voyager έδωσε προθεσμία στη 3AC έως τις 24 Ιουνίου για την καταβολή ποσού 25 εκατ. δολαρίων σε stablecoin USDC και αποπληρωμή ολόκληρου του δανείου έως σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου.

  Ωστόσο, τη Δευτέρα η Voyager ανακοίνωσε ότι δεν είχε λάβει καμία πληρωμή, και πρόσθεσε ότι προχωρά σε ειδοποίηση αθέτησης πληρωμής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Την προηγούμενη εβδομάδα, η Voyager είχε ανακοινώσει ότι "σκοπεύει να διεκδικήσει την ανάκτηση (των ποσών) από την 3AC” και ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τους συμβούλους της "σχετικά με τα διαθέσιμα νομικά μέσα” που έχει στη διάθεσή της.

  Ούτε η Voyager Digital, ούτε η Three Arrows Capital ήταν άμεσα διαθέσιμες για κάποιο σχόλιο στην κρούση που τους έκανε το CNBC.

  Η Three Arrows Capital ιδρύθηκε το 2012 από τους Zhu Su και Kyle Davies.

  Ο Zhu είναι γνωστός για την εξαιρετικά φιλόδοξη άποψή για το bitcoin. Πέρυσι, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη θα μπορούσε να φτάσει σε αξία τα 2,5 εκατ. δολάρια ανά νόμισμα. Αλλά τον Μάιο του τρέχοντος έτους, και ενώ η αγορά κρυπτογράφησης άρχισε να καταρρέει, ο Zhu έγραψε στο Twitter ότι "η εκτίμησή του για έναν έντονα ανοδικό κύκλο ήταν, δυστυχώς, λανθασμένη”.

  Η έναρξη ενός νέου λεγόμενου "χειμώνα” στα κρυπτονομίσματα έχει πλήξει πρότζεκτς και εταιρείες ψηφιακών νομισμάτων σε όλο τον κόσμο.

  Τα προβλήματα της Three Arrow Capital φαίνεται ότι ξεκίνησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με τον Zhu να αναρτά ένα μάλλον ανησυχητικό μήνυμα στο Twitter ότι η εταιρεία "βρίσκεται σε διαδικασία επικοινωνίας με τα εμπλεκόμενα μέρη” και "είναι πλήρως δεσμευμένη να το λύσει”, χωρίς ωστόσο να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

  Ωστόσο, οι Financial Times, επικαλούμενοι πηγές με γνώση του θέματος, ανέφεραν μετά την εν λόγω ανάρτηση ότι οι δανειστές κρυπτονομισμάτων BlockFi και Genesis ρευστοποίησαν ορισμένες από τις θέσεις της 3AC. Η 3AC είχε δανειστεί από την BlockFi αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει το margin call.

  To margin call είναι ένας μηχανισμός κάλυψης διαφορών αποτίμησης στο πλαίσιο του οποίου ένας επενδυτής καλείται να δεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια για να αποφύγει ζημιές για μια συναλλαγή που πραγματοποιείται με δανεικά κεφάλαια.

  Στη συνέχεια, το λεγόμενο αλγοριθμικό stablecoin terraUSD και το αδελφό του token luna κατέρρευσαν. Η 3AC είχε έκθεση στο Luna και υπέστη απώλειες.

  "Η περίπτωση των Terra-Luna μας έπιασε εντελώς απροετοίμαστους”, δήλωσε ο συνιδρυτής της 3AC, Davies στη Wall Street Journal σε συνέντευξή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

  Εν τω μεταξύ, η 3AC, όπως σημειώνει το CNBC, έχει δανειστεί επίσης μεγάλα χρηματικά ποσά από διάφορες εταιρείες και έχει επενδύσει σε διάφορα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που λόγω των πρόσφατων προβλημάτων της έχει πυροδοτήσει φόβους για περαιτέρω διάχυση σε ολόκληρο τον κλάδο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ