Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 14:48

  Κίνα: Διατηρεί την υποστηρικτική διευκολυντική πολιτική για να βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας

  Κίνα οικονομία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας δεσμεύτηκε να διατηρήσει μια υποστηρικτική νομισματική πολιτική για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία και από άλλες πιέσεις.

  "Η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να είναι διευκολυντική για να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη στο σύνολό της", ανέφερε σε συνέντευξή του ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Yi Gang.

  Οι υψηλές προτεραιότητες της κεντρικής τράπεζας είναι να διατηρήσει τις τιμές σταθερές και να μεγιστοποιήσει την απασχόληση, τόνισε ο Yi.

  Επίσης θα συνεχίσει να εστιάζει στις διαρθρωτικές πολιτικές όπως αυτές της υποστήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των "πράσινων" σχεδίων.

  Το "πραγματικό επιτόκιο της Κίνας είναι σχετικά χαμηλό" όταν ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, ανέφερε ο Yi. Ο ίδιος τόνισε ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό είναι σταθερές, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 2,1% τον Μάιο και τις τιμές παραγωγού κατά 6,4%.

  Απαντώντας στο ερώτημα για την πρόσφατη πτώση του γουάν, ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε πως η Κίνα έχει ευέλικτο και καθορισμένο από την αγορά σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών χρησιμοποιώντας ένα καλάθι νομισμάτων ως αναφορά.

  Το γουάν έχει ενισχυθεί 25% έναντι του αμερικανικού δολαρίου τις δύο τελευταίες δεκαετίες κι ακόμη περισσότερο σε πραγματικούς όρους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ