Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουν-2022 10:13

  ΕΕ: Προς κοινά μέτρα για μείωση ζήτησης φυσικού αερίου οι "27"

  Κάντρι Σίμπσον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.00

  Οι υπουργοί Ενέργειας των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν τη Δευτέρα μεθόδους μείωσης της ζήτησης για φυσικό αέριο, καθώς το μπλοκ αντιμετωπίζει τη μείωση των ρωσικών ροών και προετοιμάζεται για νέα σοκ στο πεδίο της προσφοράς.

  "Σχεδιάζω να παρουσιάσω στους υπουργούς συγκεκριμένα βήματα στα οποία θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε, τόσο από πλευράς των κρατών - μελών όσο και από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", δήλωσε η επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον, κατά την άφιξη της στη σύνοδο των υπουργών στο Λουξεμβούργο.

  Η Κομισιόν θα παρουσιάσει το σχέδιο της ΕΕ για συντονισμό της προετοιμασίας των 27 για πιθανά σοκ στην προσφορά αερίου τον Ιούλιο.

  Η Ρωσία έχει επιλέξει την τακτική του εκβιασμού και η ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε σενάριο, τόνισε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον προσερχόμενη στο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.

  "Ξέρουμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, η κρίση μπορεί να γίνει χειρότερη", υπογράμμισε η Επίτροπος.

  Επίσης η ίδια επισήμανε ότι "αυτή τη στιγμή οι προμήθειες από τη Ρωσία είναι στο μισό σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και οι ροές μπορεί να μειωθούν ακόμη περισσότερο. Πρέπει να επιταχύνουμε την απάντησή μας στις ρωσικές ενέργειες".

  Η Κάντρι Σίμσον ανέφερε παράλληλα ότι μέχρι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμη να παρουσιαστεί η πρόταση της Κομισιόν, ενώ έκανε λόγο και για την πλατφόρμα κοινής αγοράς φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για καλύτερες τιμές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ