Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Ιουν-2022 22:52

  ΗΠΑ: Απαγορεύει αμβλώσεις ακόμα και σε βιασμούς ή αιμομιξία η Νότια Ντακότα

  ΗΠΑ: Απαγορεύει αμβλώσεις ακόμα και σε βιασμούς η αιμομιξία η Νότια Ντακότα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ Κρίστι Νόεμ υπερασπίστηκε σήμερα το νέο νόμο της Πολιτείας, που έχει ψηφιστεί και αναμένεται να εφαρμοστεί μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, επιτρέποντας την άμβλωση αποκλειστικά και μόνο σε περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

  Μιλώντας σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων η Κρ. Νόεμ είπε ότι η Πολιτεία θα φροντίσει να παρέχει πόρους σε μητέρες, ειδικά σε εκείνες που βρίσκονται αντιμέτωπες με μια απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι είδους πόρους.

  Παράλληλα επανέλαβε την πεποίθησή της ότι η περίπτωση μία γυναίκα να πέσει θύμα βιασμού ή και αιμομιξίας δεν δικαιολογεί την άμβλωση.

  "Ποτέ δεν πίστεψα ότι η μία τραγωδία είναι λόγος για να συμβεί και άλλη μία τραγωδία", είπε χαρακτηριστικά η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα στο CBS.

  Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν η Πολιτεία που διοικεί είναι διατεθειμένη να έρθει σε ρήξη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και για τα ομοσπονδιακά εγκεκριμένα "χάπια άμβλωσης", που μπορούν να συνταγογραφήσουν οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μέσω της τηλεϊατρικής.

  Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο αγωγών κατά εταιρειών που στεγάζονται στη Νότια Ντακότα και που έχουν δεσμευτεί να παράσχουν οικονομικούς πόρους σε υπαλλήλους τους για αμβλώσεις εκτός Πολιτείας, η Νόεμ είπε ότι δεν γνωρίζει ακόμα λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά ότι δεν σκοπεύει να υποβάλει μηνύσεις κατά εταιρειών όπως η Walmart και η Amazon που έχουν υποστηρίξει δημόσια την πρόσβαση στις αμβλώσεις.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ