Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Ιουν-2022 19:01

  Bloomberg: Η G7 δεσμεύεται να συνεχίσει επ' αόριστον την στήριξη της Ουκρανίας

  25880612
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά θα δεσμευτούν να παράσχουν επ' αόριστον υποστήριξη στην Ουκρανία για την άμυνά της κατά της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με προσχέδιο κειμένου κοινής δήλωσης της Συνόδου Κορυφής που διεξάγεται στη Βαυαρία.

  "Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη και θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί", αναφέρει το προσχέδιο του κειμένου για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

  "Καθώς το κάνουμε αυτό, δεσμευόμαστε να επιδείξουμε παγκόσμια υπευθυνότητα και αλληλεγγύη μέσω των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των διεθνών επιπτώσεων της επιθετικότητας της Ρωσίας, ιδίως για τους πιο ευάλωτους". 

  Το κείμενο, το οποίο είδε το Bloomberg, είναι ένα προσχέδιο για μία από τις τουλάχιστον τέσσερις κοινές δηλώσεις που σκοπεύουν να δημοσιεύσουν οι ηγέτες της G7 μαζί με το παραδοσιακό ανακοινωθέν.

  Οι ηγέτες της G7 σταθμίζουν επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τα έσοδα από δασμούς για να στηρίξουν την Ουκρανία, σύμφωνα με το έγγραφο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ