Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Ιουν-2022 18:28

  Το Ισραήλ θα δώσει νέες άδειες σε Παλαιστίνιους για να εργαστούν στην μεταποίηση ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις

  Το Ισραήλ θα δώσει νέες άδειες σε Παλαιστίνιους για να εργαστούν στην μεταποίηση ώστε να καλύψουν τις κενές θέσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την έκδοση 3.500 πρόσθετων αδειών για Παλαιστίνιους εργαζόμενους στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών του Ισραήλ, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 12.000 για να συμβάλει στην ανακούφιση της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με το Reuters.

  Οι εργαζόμενοι από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967, χρειάζονται άδειες για να περάσουν τα σημεία ελέγχου και να εισέλθουν στο Ισραήλ, όπου οι μισθοί είναι υψηλότεροι.

  Το Ισραήλ απασχολεί σχεδόν 100.000 Παλαιστίνιους εργάτες της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή Αρχή Πληθυσμού και Μετανάστευσης. Όμως οι περισσότεροι εργάζονται στις κατασκευές ή στη γεωργία, ενώ μόνο σε έναν συγκριτικά μικρό αριθμό έχουν δοθεί άδειες για θέσεις εργασίας σε εργοστάσια ή στον τομέα των υπηρεσιών.

  Το ποσοστό ανεργίας στο Ισραήλ είναι περίπου 3% και το Υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ότι η ύπαρξη 14.000 κενών θέσεων εργασίας στη μεταποίηση δημιουργεί εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη.

  Η υπουργός Οικονομίας Όρνα Μπαρμπιβάι ανέφερε σε δήλωσή της ότι εκτός από τις επιπλέον άδειες εργασίας για τους Παλαιστίνιους, το υπουργείο σχεδιάζει να εργαστεί για την αύξηση της παραγωγικότητας της μεταποίησης μέσω της αυτοματοποίησης και της ψηφιοποίησης.

  Η ποσόστωση για τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους στη μεταποίηση θα μειωθεί αυτόματα εάν το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας στο Ισραήλ αυξηθεί πάνω από το 7,5%, δήλωσε η κυβέρνηση.

  Ο Ron Tomer, επικεφαλής της Ένωσης Κατασκευαστών του Ισραήλ, χαρακτήρισε την απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των Παλαιστινίων που επιτρέπεται να εργάζονται στο Ισραήλ "σανίδα σωτηρίας" για τον βιομηχανικό τομέα, δεδομένης της σοβαρής έλλειψης εργαζομένων.

  "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες ανοιχτές θέσεις εργασίας που οι κατασκευαστές δυσκολεύονται να καλύψουν και πιστεύουμε ότι η αύξηση της ποσόστωσης θα συμβάλει στη μείωση της σοβαρής έλλειψης τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και θα βοηθήσει τη βιομηχανία να συνεχίσει να λειτουργεί και να αναπτύσσεται στο Ισραήλ", δήλωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ