Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Ιουν-2022 11:16

  Γαλλικοί ενεργειακοί κολοσσοί προειδοποιούν για εξοικονόμηση ενέργειας το χειμώνα

  Τι σημαίνει η αποχώρηση της Total από τα οικόπεδα της Κρήτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Electricite de France, της Engie και της Total  προέτρεψαν τις γαλλικές εταιρείες και τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν άμεσα ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και πετρέλαιο για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για το χειμώνα, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για ελλείψεις που συνδέονται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Bloomberg

  "Πρέπει να αναλάβουμε συλλογικά δράση για τη ζήτηση ενέργειας μειώνοντας την κατανάλωσή μας για να ανακτήσουμε τα περιθώρια ελιγμών", ανέφεραν οι Jean-Bernard Levy, Catherine MacGregor και Patrick Pouyanne σε κοινό άρθρο γνώμης την Κυριακή στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche. "Θα τα χρειαστούμε για να διαχειριστούμε τις επερχόμενες κορυφές κατανάλωσης και να εξομαλύνουμε τα τεχνικά γεγονότα ή τους γεωπολιτικούς κλυδωνισμούς που μπορεί να αντιμετωπίσουμε".

  Η δράση ήδη από αυτό το καλοκαίρι, κυρίως με τη διατήρηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου, θα καταστήσει τη Γαλλία καλύτερα προετοιμασμένη ενόψει του φετινού χειμώνα, έγραψαν τα αφεντικά των μεγαλύτερων ενεργειακών ομίλων της χώρας. Η Γαλλία πρέπει να καταβάλει άμεσα μια τεράστια συλλογική προσπάθεια για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης, η οποία με τη σειρά της θα αυξήσει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και θα μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, έγραψαν. Η χώρα πρέπει να επενδύσει μαζικά σε ενέργειες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τις διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, είπαν.

  Η έκκληση έρχεται μετά την ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης την Πέμπτη ότι θα συσκέπτεται με εταιρείες και τοπικές αρχές για να καταλήξει σε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας αυτό το φθινόπωρο. Σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες για την ενίσχυση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πιέζει τις εταιρείες φυσικού αερίου να γεμίσουν τις αποθήκες το συντομότερο δυνατό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ