Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 21:16

  ΗΠΑ: Εταιρείες ανακοινώνουν ότι θα στηρίξουν τους υπαλλήλους τους απέναντι στην απόφαση για τις αμβλώσεις

  25875021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πλήθος εταιρείες ανακοινώνουν ότι θα καλύπτουν τα ταξιδιωτικά έξοδα υπαλλήλων τους προκειμένου να πραγματοποιήσουν ασφαλή άμβλωση σε περιοχή που επιτρέπεται, μετά την απόφαση σοκ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που αναίρεση το συνταγματικό χαρακτήρα του δικαιώματος στην άμβλωση.

  Η Walt Disney ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν "οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα" υπό το φως της απόφασης.

  Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

  Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

  Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.

  Ο νόμος της Φλόριντα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βασίζεται στην απαγόρευση 15 εβδομάδων του Μισισίπι, η οποία ήταν στο επίκεντρο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan Chase, εντάχθηκε επίσης στον αυξανόμενο κατάλογο των μεγάλων εταιρειών που θα καλύπτουν τα έξοδα για υπαλλήλους τους που εδρεύουν στις ΗΠΑ που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν νόμιμη άμβλωση. 

  Παρομοίως, αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσαν και οι Goldman Sachs και Bank of America.

  Η εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, θα συνεχίσει να καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα των υπαλλήλων της ώστε να υποβάλλονται σε "ορισμένες ιατρικές διαδικασίες και θεραπείες" που δεν θα είναι διαθέσιμες στις περιοχές όπου διαμένουν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ