Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 15:27

  Bullard (Fed): Η Fed πρέπει να δράσει επιθετικά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό

  Bullard (Fed): Η Fed πρέπει να δράσει επιθετικά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική κεντρική τράπεζα πρέπει να ενεργήσει με τόλμη σε ό,τι αφορά στην αύξηση των επιτοκίων και να περιορίσει τον πληθωρισμό, προτού παγιωθούν οι υψηλότερες προσδοκίες, τόνισε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard.

  "Πρέπει να δράσουμε ευθέως και επιθετικά, για να ανατρέψουμε τον πληθωρισμό και να τον θέσουμε υπό έλεγχο ή μπορεί να υποστούμε μια δεκαετία υψηλού και μεταβλητού πληθωρισμού", ανέφερε ο Bullard στη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ για τις κεντρικές τράπεζες και τον πληθωρισμό που διοργανώνεται από τη UBS στην Ελβετία.

  "Βάλτε τον πληθωρισμό ξανά υπό έλεγχο και οδηγήστε τον πληθωρισμό ξανά σε τροχιά ώστε να βρεθεί στο 2%", πρόσθεσε ο Bullard.

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of St. Louis, σημείωσε παράλληλα ότι οι ανησυχίες για μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι υπερβολικές, καθώς οι καταναλωτές διαθέτουν μεγάλη ρευστότητα που συσσώρευσαν κατά την πανδημία της Covid-19.

  "Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει”, ανέφερε ο Bullard σε ομιλία του σήμερα σε εκδήλωση στη Ζυρίχη. "Είναι λίγο νωρίς για να έχουμε αυτή την συζήτηση για τις πιθανότητες της ύφεσης στις ΗΠΑ". 

  Ο αξιωματούχος σημείωσε ταυτόχρονα ότι τα νοικοκυριά συνεχίζουν να δαπανούν καθώς έχουν συσσωρευμένες αποταμιεύσεις από την περίοδο της πανδημίας. "Τα νοικοκυριά είναι σε καλή θέση για να συνεχίσουν να δαπανούν τους επόμενους μήνες. Έχουν μεγάλη ρευστότητα. Συνεχίζουν να διαθέτουν 3,5 τρισ. δολ. από την οικονομική βοήθεια που δόθηκε την περίοδο του Covid τα οποία δεν τα έχουν ακόμα ξοδέψει". Όπως σημείωσε "αυτό είναι κοντά στο 10% του ΑΕΠ και συνεχίζει να βρίσκεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ