Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 12:53

  Zalando: Υποχωρεί 14% η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου

  Zalando: Υποχωρεί 14% η μετοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση 14% καταγράφει η μετοχή της Zalando καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ασθενέστερο του αναμενόμενου β΄ τρίμηνο, που οδήγησε σε περικοπή των εκτιμήσεων για το έτος, καθώς οι καταναλωτές ψωνίζουν λιγότερο εξαιτίας της ανόδου του πληθωρισμού και των αυξανόμενων κινδύνων ύφεσης.

  Η γερμανική εταιρεία λιανικής μέσω διαδικτύου ανακοίνωσε ότι είχε ένα κερδοφόρο αλλά πιο αδύναμο από ό,τι αναμενόταν β΄ τρίμηνο, με τις πωλήσεις και τα κέρδη να είναι πολύ χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

  Η εταιρεία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το έτος καθώς "δεν αναμένει πλέον ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης βραχυπρόθεσμα".

  Τόνισε δε ότι αναμένει οι πωλήσεις να αυξηθούν μέχρι και 3%, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αύξηση 12%-19%.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αναμένεται να διαμορφωθούν στα 180-260 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 430-510 εκατ. ευρώ.

  Αναλυτές της Deutsche Bank έγραψαν πως οι "σημαντικές" και "ρεαλιστικές" περικοπές εκτιμήσεων της εταιρείας, θα βοηθήσει τους traders να επανεξετάσουν τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις λιανικής μέσω διαδικτύου που είχαν επωφεληθεί εδώ και δύο χρόνια από την στροφή των καταναλωτών στις online αγορές λόγω της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ