Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Ιουν-2022 11:14

  Donohoe (Eurogroup): Υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί η ύφεση στην ευρωζώνη

  Eurogroup: Οι ΥΠΟΙΚ δεσμεύτηκαν για συνέχιση της στήριξης της οικονομίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχει κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη αλλά μπορεί να αποφευχθεί με την κατάλληλη στήριξη και δημοσιονομική πολιτική, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Paschal Donohoe.

  Ενώ η ενεργειακή κρίση και οι εξελίξεις στην ασφάλεια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις οικονομικές επιδόσεις,  όμιλος εφαρμόζει μέτρα για να στηρίξει τις χώρες που έχουν ανάγκη, τόνισε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

  Μια συντονισμένη δημοσιονομική προσέγγιση για το 2023, σημαίνει ότι μπορεί να "δημιουργήσει άλλες πηγές οικονομικής δυναμικής για να μας βοηθήσει να αντισταθμίσουμε ορισμένες από τις προκλήσεις που τώρα γνωρίζουμε ότι έρχονται", πρόσθεσε.

  Ακόμη και έτσι, ο Donohoe, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, τόνισε πως ο δανεισμός της ΕΕ θα είναι χαμηλότερος στο επόμενο έτος και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστος διαβίωσης θα είναι "πιο στοχευμένα" από ό,τι τα ευρύτερα μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

  Πρόσθεσε δε πως έχει "απόλυτη εμπιστοσύνη" στην ΕΚΤ και στους υπουργούς να διαχειριστούν τις πιέσεις της αγοράς.

  "Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα σωστά μέτρα μπορούν να ληφθούν για τη διασφάλιση και την προστασία της ευρωζώνης, καθώς ανταποκρινόμαστε στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα", δήλωσε ο Donohoe.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ