Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 18:33

  Απεργία στο Heathrow αποφάσισαν σωματεία εργαζομένων της British Airways

  Απεργία στο Heathrow αποφάσισαν σωματεία εργαζομένων της British Airways
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σωματεία τα οποία εκπροσωπούν μέρος των εργαζομένων στην British Airways στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι, μετά από ψηφοφορία, προκηρύσσουν απεργία σχετικά με διαφορά σε σχέση με τις αμοιβές με την εργοδοσία, σε μια εξέλιξη που δημιουργεί κινδύνους χάους για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Τα σωματεία GMB και Unite ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι της BA στους χώρους check-in κατέρχονται σε απεργία εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, μετά την άρνηση της εταιρείας να αναιρέσει μια περικοπή 10% στις αμοιβές τους, που είχε επιβληθεί την εποχή της πανδημίας.

  Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο πιθανότατα θα προσδιοριστούν στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, δίνοντας στην εργοδοσία "ένα παράθυρο ευκαιρίας να επανεξετάσει το ζήτημα".

  Η BA, ιδιοκτησίας της IAG, έχει πληγεί σκληρά από ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που την έχει αναγκάσει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεών της, μειώνοντας τες. Ο εκτιναχθείς πληθωρισμός, μαζί με την ταχεία ανάκαμψη των ταξιδίων, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στον κλάδο των αερομεταφορών σε κινητοποιήσεις με αιτήματα αύξησης μισθών και αναίρεσης των περικοπών της εποχής της πανδημίας.

  Η BA δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση των σωματείων, σημειώνοντας ότι έχει προχωρήσει σε προτάσεις για κάλυψη μέρους των απωλειών των εργαζομένων της περιόδου της έξαρσης της πανδημίας.

  Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε την BA να θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία των επιβατών, ενώ προέτρεψε τόσο την εταιρεία όσο και τα συνδικάτα να βρουν κοινό τόπο ώστε να αποφευχθεί η διεξαγωγή της απεργίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ