Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουν-2022 17:08

  ΗΠΑ: Ραγδαία επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης τον Ιούνιο

  ΗΠΑ υφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ραγδαία επιβράδυνση κατέγραψε τον Ιούνιο ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, με την παραγωγή του κλάδου της μεταποίησης να περνά σε τροχιά συρρίκνωσης, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα συνολικά σε μεταποίηση και υπηρεσίες υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών στις 51,2 μονάδες από 53,6 μονάδες τον Μάιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global.

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε επίσης σε χαμηλό πέντε μηνών, στις 51,6 μονάδες από 53,4 μονάδες τον Μάιο. 

  Ο μεταποιητικός δείκτης PMI, στο μεταξύ, κατρακύλησε σε χαμηλό 23 μηνών στο 52,4 από 57,0 τον Μάιο, ενώ ο δείκτης για την παραγωγή του κλάδου υποχώρησε κάτω από το 50 που διαχωρίζει την επέκταση της δραστηριότητας από τη συρρίκνωση, στο 49,6, ήτοι σε χαμηλό δύο ετών.

  "Ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ επιβράδυνε ραγδαία τον Ιούνιο, με την επιδείνωση των δεικτών για τις μελλοντικές εξελίξεις να διαμορφώνουν το πεδίο για οικονομική συρρίκνωση το τρίτο τρίμηνο", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ