Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Ιουν-2022 11:35

  Όλι Ρεν: Η άνοδος του πληθωρισμού δικαιολογεί την ταχεία εξομάλυνση από την ΕΚΤ

  Όλι Ρεν: Η άνοδος του πληθωρισμού δικαιολογεί την ταχεία εξομάλυνση από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία αυξάνει τον πληθωρισμό, δικαιολογώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επιταχύνει την έξοδό της από την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, όπως δήλωσε το μέλος του δ.σ. της Φινλανδίας, Όλι Ρεν.

  "Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται κατακόρυφα, υπάρχει καλός λόγος να επισπευστεί η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής", αναφέρει ο Ρεν σε ανακοίνωση.

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποσχέθηκε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τον πληθωρισμό, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλό-ρεκόρ 8,1% τον προηγούμενο μήνα στην ευρωζώνη.

  Ενώ η άνοδος των τιμών ενέργειας θα περάσει πιθανότατα με τον καιρό, ο πληθωρισμός τώρα επεκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών και υπηρεσιών, αυξάνοντας τον κίνδυνο ότι θα "κολλήσει" σε σχετικά υψηλό επίπεδο.

  "Η επίπτωση του βίαιου πολέμου της Ρωσίας γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο, και οι άνθρωποι πρέπει να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για ενέργεια και τρόφιμα", πρόσθεσε ο Ρεν.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ