Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Ιουν-2022 13:28

  Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ: Θετικές οι κινήσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού

  Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ: Θετικές οι κινήσεις της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο, επαίνεσε τις πρόσφατες ενέργειες της ΕΚΤ να καταπολεμήσει τις αυξημένες αποδόσεις του κρατικού χρέους, και τόνισε ότι αποτελούν θετικά βήματα για την αποφυγή του ρίσκου κατακερματισμού στην ευρωζώνη.

  Σε μια έκτακτη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα, η ΕΚΤ αποφάσισε να κατευθύνει την επανεπένδυση ομολόγων για να βοηθήσει τα κράτη στη νότια πτέρυγα της Ένωσης, και να επινοήσει ένα νέο μέσο για τον περιορισμό των αποκλίσεων στο κόστος δανεισμού.

  "Είναι πολύ θετικό ότι η ΕΚΤ έχει δράσει άμεσα και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσει τη σπέκουλα, για να αποφύγει κάθε κατακερματισμό των ευρωπαϊκών αγορών ομολόγων", τόνισε η Καλβίνο σε εκδήλωση, προσθέτοντας ότι η μεταβλητότητα που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δεν ταίριαζε με τα θεμελιώδη των χωρών.

  Η ίδια πρόσθεσε πως οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν σενάρια υψηλότερου πληθωρισμού και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παγκοσμίως.

  Η Καλβίνο τόνισε πως το ισπανικό ΥΠΟΙΚ έχει αξιοποιήσει σωστά τα αρνητικά επιτόκια για να προετοιμαστεί για την εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής, επεκτείνοντας τη μέση διάρκεια λήξης των ομολόγων σε περισσότερο από οκτώ χρόνια.

  Ο πρόεδρος της BBVA, Carlos Torres, τόνισε στην ίδια εκδήλωση ότι η Ισπανία ήταν σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις από ό,τι προηγουμένως, καθώς τώρα είχε μικρότερες ανάγκες αναχρηματοδότησης.

  Η Ισπανία έχει ήδη καλύψει το 58% σχεδόν του μεσο-μακροπρόθεσμου σχεδίου έκδοσης ομολόγων για αυτό το έτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ