Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουν-2022 19:02

  Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία - Gazprom: "Δεν επηρεάστηκε η παραγωγή"

  Φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία - Gazprom: "Δεν επηρεάστηκε η παραγωγή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τεράστια φωτιά ξέσπασε την Πέμπτη στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία, το Urengoy στη Δυτική Σιβηρία, μετά από έκρηξη ενός αγωγού.

  Η φωτιά έχει σβήσει και η παραγωγή δεν έχει επηρεαστεί, δήλωσε ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom.

  "Στις 16 Ιουνίου 2022, στις 0:30 π.μ. (ώρα Μόσχας), σημειώθηκε αποσυμπίεση στο κοίτασμα Urengoy με φωτιά στη δεύτερη γραμμή του συλλέκτη αερίου που βρίσκεται μεταξύ των ολοκληρωμένων μονάδων επεξεργασίας αερίου UKPG-7 και UKPG-8V. Δεν υπήρξαν θύματα", δήλωσε η Gazprom Dobycha Urengoy, η μονάδα της Gazprom που λειτουργεί το σημείο.

  Οι εργασίες στο κοίτασμα φυσικού αερίου διακόπηκαν μετά την έκρηξη της πυρκαγιάς."Η Gazprom Dobycha Urengoy LLC έλαβε αμέσως μέτρα για να αναστείλει τη λειτουργία των εγκαταστάσεων παραγωγής, να αναδιανείμει τις ροές αερίου και να περιορίσει και να εξαλείψει τη φωτιά", ανέφερε η εταιρεία.

  Η φωτιά κατασβέστηκε και οι εγκαταστάσεις παραγωγής τέθηκαν ξανά σε λειτουργία έκτοτε, σύμφωνα με την Gazprom, η οποία επίσης σημείωσε ότι το περιστατικό δεν την εμπόδισε να επιτύχει τους στόχους για την παραγωγή φυσικού αερίου στην τοποθεσία.

  Το Urengoy, το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας, είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον κόσμο και παράγει φυσικό αέριο από το 1978. Το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου χερσαίου κοιτάσματος βρίσκεται πέρα ​​από τον Αρκτικό Κύκλο.

  Η φωτιά στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Ρωσία έρχεται μια ημέρα αφότου η Gazprom ενημέρωσε τη Γερμανία και την Ιταλία -τους μεγαλύτερους πελάτες της στην Ευρώπη- ότι οι ροές φυσικού αερίου προς τις δύο χώρες θα περιοριστούν τις επόμενες ημέρες.

  Οι ροές προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream είναι πλέον μειωμένες κατά 60% σε σύγκριση με τους προγραμματισμένους όγκους, ενώ η παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία μειώθηκε κατά 15%. Η Gazprom είπε ότι οι ροές προς τη Γερμανία θα περιοριστούν επειδή η Siemens καθυστέρησε την επιστροφή ενός επισκευασμένου αεροστρόβιλου, ενώ δεν έδωσε κανένα λόγο για τις περικοπές στις ροές προς την Ιταλία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ