Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουν-2022 10:08

  ASOS: Προειδοποίησε για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη

  ASOS: Προειδοποίησε για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία λιανικής ειδών ένδυσης μέσω διαδικτύου ASOS, προειδοποίησε για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη, μετά από τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων των προϊόντων της, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις επηρέασαν τους καταναλωτές της, που βρίσκονται στην ηλικία των 20.

  Η εταιρεία, η οποία επίσης διόρισε νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, τόνισε ότι αναμένει τα έσοδα να αυξηθούν κατά 4%-7% στη χρήση μέχρι το τέλος Αυγούστου, με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 20-60 εκατ. στερλίνες (24-73 εκατ. δολάρια).

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 83 εκατ. στερλίνες.

  Ο γενικός διευθυντής Mat Dunn τόνισε πως η ASOS είχε επισημάνει στα αποτελέσματα εξαμήνου τον Απρίλιο, ότι η επίπτωση των πληθωριστικών πιέσεων δεν είχε ακόμη γίνει αισθητή από τους καταναλωτές της.

  "Αυτό που είναι πλέον σαφές, με βάση τη σημαντική αύξηση των αποδόσεων που έχουμε δει, είναι πως οι πληθωριστικές πιέσεις όλο και περισσότερο επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών μας", τόνισε, προσθέτοντας πως είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτό.

  Πρόσθεσε δε ότι είχε διορίσει τον Jose Antonio Ramos Calamonte, επί του παρόντος εμπορικός διευθυντής, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον μη εκτελεστικό διευθυντή Jorgen Lindemann ως πρόεδρο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ