Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Ιουν-2022 14:37

  Χαλαρώνει τα capital controls η Ρωσία - Σε υψηλό δύο εβδομάδων το ρούβλι έναντι του δολαρίου

  137060322
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαλάρωση των capital controls προχώρησε η Ρωσία καθώς οι εξαγωγείς δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να μετατρέπουν τα κέρδη τους σε ξένο νόμισμα, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

  Μέχρι τον Μάιο, οι ρωσικές εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να μετατρέπουν το 80% των κερδών τους σε ξένο νόμισμα σε ρούβλια, μια κίνηση στην οποία οι αναλυτές πιστώνουν ότι βοήθησε να σταματήσει η δραματική διολίσθηση της αξίας του ρουβλίου μετά το πάγωμα περίπου 300 δισ. δολαρίων από τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας από τις δυτικές κυβερνήσεις.

  Η συγκεκριμένη απαίτηση είχε μειωθεί στο 50% τον περασμένο μήνα.

  Σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου το ρούβλι

  Το ρωσικό ρούβλι ενισχύθηκε σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου σήμερα, αφού η κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο κατά 150 μονάδες βάσης στα επίπεδα πριν τον πόλεμο (9,5%), αλλά και χαλάρωσε τα capital controls.

  Αυτήν την ώρα το ρούβλι βρίσκεται στα 57,03 έναντι του δολαρίου, το ισχυρότερο σημείο στο οποίο βρέθηκε από τις 25 Μαΐου, ενώ διαπραγματεύεται στα 61,97 έναντι του ευρώ, κάτι που επίσης αποτελεί υψηλό άνω των δύο εβδομάδων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ