Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιουν-2022 12:52

  Αυξήθηκε 10,6% ο πλούτος παγκοσμίως το 2021 στα 530 τρισ. δολάρια

  Αυξήθηκε 10,6% ο πλούτος παγκοσμίως το 2021 στα 530 τρισ. δολάρια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε 10,6% το 2021 και διαμορφώθηκε στο επίπεδο-ρεκόρ των 530 τρις. δολαρίων, ενώ αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σε όλες τις περιοχές, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Οι ισχυρές κεφαλαιαγορές και η αύξηση της ζήτησης για assets όπως ακίνητα, κρασί και τέχνη, οδηγούν σε άνοδο τη ζήτηση, σύμφωνα με έκθεση του Boston Consulting Group.

  Περίπου 80 τρισ. δολάρια νέου πλούτου είναι πιθανό να δημιουργηθούν στα επόμενα πέντε χρόνια.

  "Η ανάπτυξη του πλούτου είναι εξαιρετικά ανθεκτική και παρά τη γεωπολιτική αναστάτωση, ο ρυθμός αύξησης θα παραμείνει θετικός", αναφέρει η Anna Zakrzewski, επικεφαλής του βραχίονα διαχείρισης πλούτου της BGG.

  Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να διατηρήσει τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης του πλούτου, με την αξία των assets να αναμένεται να αυξηθούν κατά 8,4% σε ετήσια βάση μέχρι το 2026.

  Εάν αυτό το ποσοστό διατηρηθεί, τότε η περιοχή μπορεί να φτάσει να κατέχει το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πλούτου.

  Στοιχείο που σημαίνει ότι το Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να ξεπεράσει την Ελβετία στο επόμενο έτος ως την περιοχή που διαχειρίζεται "το μεγαλύτερο ποσό ιδιωτικού διασυνοριακού πλούτου", αναφέρει η έκθεση.

  Η αύξηση του πλούτου στη Βόρεια Αμερική θα επιβραδυνθεί στο 4,7% μέχρι το 2026, σε σχέση με το πενταετές μέσο όρο του 9,1%.

  Στη Δυτική Ευρώπη, η αύξηση του πλούτου αναμένεται να επιβραδυνθεί από το 4,5% σε λιγότερο από 4%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ