Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Ιουν-2022 15:01

  Τέλος οι φορτιστές Apple στην ΕΕ από το 2024

  Τέλος οι φορτιστές Apple στην ΕΕ από το 2024
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Apple θα χρειαστεί να αλλάξει τις υποδοχές των προϊόντων της που πωλούνται στην Ευρώπη έως το 2024, καθώς η ΕΕ αποφάσισε σήμερα την καθιέρωση κοινής θύρας φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, tablets και κάμερες.

  Όπως μετέδωσε το Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέφερε για την απόφασή της ότι θα διευκολύνει τη ζωή των καταναλωτών και θα τους εξοικονομήσει χρήματα, αφότου οι εταιρείες της αγοράς δεν κατάφεραν να βρουν κοινή λύση.

  Οι Βρυξέλλες πίεζαν για καθιέρωση ενιαίας θύρα φόρτισης κινητών πάνω από μία δεκαετία, με φόντο τις διαμαρτυρίες χρηστών iPhone και Android για το ότι έπρεπε να αλλάζουν φορτιστές στις συσκευές τους.

  Σημειώνεται ότι τα iPhones της Apple φορτίζουν μέσω υποδοχής Lightning, ενώ οι συσκευές Android χρησιμοποιούν USB-C.

  Τα μισά κινητά τηλέφωνα πωλήθηκαν στην ΕΕ το 2018 είχαν υποδοχή φόρτισης USB micro-B, το 29% είχε υποδοχή USB-C και το 21% υποδοχή Lightning, σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής του 2019.

  "Μέχρι το φθινόπωρο του 2024, η USB Type-C θα καταστεί κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets και τις κάμερες στην ΕΕ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, επισήμανε ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση ποσού ύψους 250 εκατ. ευρώ για τους καταναλωτές.

  "Θα επιτρέψει επίσης να αναδυθούν και να εξελιχθούν νέες τεχνολογίες, όπως η ασύρματη φόρτιση, χωρίς να επιτρέπουμε να γίνεται η καινοτομία πηγή κατακερματισμού της αγοράς και ταλαιπωρίας των καταναλωτών", δήλωσε ο κ. Μπρετόν.

  Η Apple, που έχει προειδοποιήσει ότι η εν λόγω πρόταση θα επιφέρει πλήγμα στην καινοτομία και θα οδηγήσει σε βουνά ηλεκτρονικών απορριμμάτων, δεν τοποθετήθηκε σε αίτημα σχολιασμού της απόφασης από το Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  17:00 27/07

  O ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ περνάει από το Vodafone Business και το πρόγραμμα "Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ"

  Ποιες είναι οι ολοκληρωμένες ψηφιακές λύσεις της Vodafone και πώς υποστηρίζει πλήρως την διαδικασία της επιδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

  09:00 22/07

  Ψηφιακά εργαλεία: Ο Νο1 σύμμαχος στην ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων

  H τεχνολογία αποτελεί πια αναπόσπαστο κομμάτι κάθε έκφανσης της καθημερινότητάς μας, καθώς ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή.

  16:54 21/07

  Στην εποχή του "υβριδικού γραφείου" η απάντηση είναι HUAWEI MateBook D 16

  Οι ανάγκες ιδιωτών και επιχειρήσεων έχουν επαναπροσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια, με την εξ αποστάσεως εργασία να έχει διεισδύσει δυναμικά στο νέο περιβάλλον.

  11:42 21/07

  To υποβοηθούμενο από τεχνολογία A.I. Lenovo ThinkCentre neo 50a 24 All-in-One είναι κατασκευασμένο για πιο έξυπνες επιδόσεις

  Eπεκτείνει το ολοκαίνουργιο χαρτοφυλάκιο desktop ThinkCentre neo που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις λύσεις έτοιμες για το μέλλον.