Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουν-2022 21:59

  Bullard: Η Fed κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό

  Bullard: Η Fed κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άποψη ότι η Federal Reserve κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο των προσδοκιών των αμερικανικών νοικοκυριών για τον πληθωρισμό εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις, James Bullard.

  "Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σημείο να χάσουμε τον έλεγχο των προσδοκιών για τον πληθωρισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Οικονομική Λέσχη του Μέμφις.

  "Γι’ αυτό είναι σημαντικό για τη Fed να λάβει μέτρα σήμερα που θα είναι αξιόπιστα, τα οποία θα διατηρήσουν τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε χαμηλό επίπεδο και σταθερές", πρόσθεσε.

  Η Fed παρακολουθεί στενά τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Αν και είναι δύσκολο να μετρηθεί, ένας βασικός δείκτης για την πολιτική της Fed είναι ότι η διατήρηση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό σε χαμηλό και σταθερό επίπεδο θα διευκολύνει τη μείωση του πληθωρισμού.

  Ο Bullard παρουσίασε ένα διάγραμμα με τρεις δείκτες των προσδοκιών για τον πληθωρισμό να κινούνται υψηλότερα.

  Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε το προηγούμενο έτος καθώς η οικονομία των ΗΠΑ έχει ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για την εξέλιξη του πληθωρισμού, ο δείκτης δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, έτρεξε με ετήσιο ρυθμό 6,3% τον Απρίλιο, πολύ πάνω από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ