Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουν-2022 20:30

  Ο Ακάρ "παρακαλά" τις ΗΠΑ για τα F-16

  25492698
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αφού είδε ότι οι απειλές και η στάση του "αυτό θέλω αυτό θα πάρω", πλέον ο Χουλουσί Ακάρ άρχισε... τα παρακάλια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τα πολυπόθητα F-16.

  Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ δέχθηκε τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγό Χασάν Κιουτσουκακιούζ και το προσωπικό της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας με την ευκαιρία της 111ης επετείου της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

  Μιλώντας στη δεξίωση στο Υπουργείο ο Ακάρ είπε πως: "Έχουμε πραγματοποιήσει τις εργασίες μας στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης διαδικασίας για την προμήθεια των Block70/Vipers και τον εκσυγχρονισμό των άλλων αεροσκαφών μας. Πιστεύουμε ότι ο σύμμαχός μας, οι ΗΠΑ, θα καλύψουν και αυτή την ανάγκη της Τουρκίας. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αγνοηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά τη συλλογική άμυνα και τη διαλειτουργικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο οι συναντήσεις που έγιναν με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες που ήρθαν στην Τουρκία όσο και οι επαφές της δικής μας αντιπροσωπείας που πήγε στις ΗΠΑ με τα μέλη του Κογκρέσου ήταν σε θετικό κλίμα και διαμορφώθηκε έδαφος για τη συνέχιση των επαφών".

  Δηλώνοντας ότι αυτό το θέμα δεν είναι μόνο θέμα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, ο Ακάρ είπε: "Για να είναι το ΝΑΤΟ ισχυρό, τα μέλη του πρέπει να είναι ισχυρά ένα προς ένα. Το πιο σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την έννοια ισχύος είναι το στοιχείο του αέρα. Πρέπει επίσης να ενισχυθεί. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα αγνοηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση", είπε ο Τούρκος υπουργός.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ