Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Ιουν-2022 12:36

  Ελβετικό "βέτο" στο αίτημα της Δανίας για την αποστολή τεθωρακισμένων ελβετικής κατασκευής στην Ουκρανία

  Πέφτει το τείχος του τραπεζικού απόρρητου στην Ελβετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ελβετική κυβέρνηση άσκησε βέτο στο αίτημα της Δανίας για την αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ελβετικής κατασκευής στην Ουκρανία επικαλούμενη την πολιτική της ουδετερότητάς της με βάση την οποία δεν προμηθεύει με οπλικό εξοπλισμό τις εμπόλεμες ζώνες, μετέδωσε σήμερα ο ελβετικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SRF.

  Η Κρατική Υπηρεσία Οικονομικών Υποθέσεων της Ελβετίας (SECO) απέρριψε το αίτημα της Δανίας να προμηθεύσει με περίπου 20 τεθωρακισμένα οχήματα Piranha III την Ουκρανία, μετέδωσε ο SRF, επικαλούμενος την επιβεβαίωση της SECO, η οποία ωστόσο δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

  Η ουδέτερη Ελβετία απαιτεί από τις ξένες χώρες που αγοράζουν ελβετικά όπλα να ζητούν άδεια για την επανεξαγωγή τους.

  Τον Απρίλιο άσκησε βέτο για την επανεξαγωγή ελβετικής κατασκευής πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται σε αντιαεροπορικά άρματα μάχης, τα οποία στέλνει η Γερμανία στην Ουκρανία.

  Έχει επίσης απορρίψει το αίτημα της Πολωνίας για την αποστολή όπλων στη γειτονική της Ουκρανία.

  Η Ελβετία έχει εγκαταλείψει την παλαιότερη τακτική της και έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της ΕΕ, που έχουν στόχο την τιμωρία της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

  Αλλά η ελβετική ουδετερότητα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη δοκιμασία της εδώ και δεκαετίες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας δημόσιος διάλογος σχετικά με την ερμηνεία της πολιτικής που κράτησε την Ελβετία παραμένοντας μέτοχη σε αμφότερους τους παγκόσμιους πολέμους κατά τον 20ο αιώνα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ