Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαϊ-2022 15:17

  SAS: Συρρίκνωσε τις ζημιές, ελπίζει να αντλήσει κεφάλαια 1 δισ. δολαρίων

  SAS: Συρρίκνωσε τις ζημιές, ελπίζει να αντλήσει κεφάλαια 1 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αεροπορική εταιρεία SAS δήλωσε πως ελπίζει να μετατρέψει ομόλογα σε μετοχές και να αντλήσει 9,5 δισ. κορόνες (973 εκατ. δολάρια) σε νέο κεφάλαιο, προειδοποιώντας για προβλήματα ρευστότητας εάν αποτύχει, καθώς ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει από κοινού σε Σουηδία και Δανία, δυσκολεύεται για χρόνια και τον Φεβρουάριο παρουσίασε ένα μεγάλο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που όπως είπε, βασιζόταν στην άντληση νέου κεφαλαίου (αδιευκρίνιστου ποσού).

  "Εκτός από τη μείωση της δομής κόστους και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, η SAS επιδιώκει να μετατρέψει περίπου 20 δισ. κορόνων σε ομόλογα και υβριδικούς τίτλους σε κοινά μετοχικά κεφάλαια, και θα επιδιώξει επίσης να αντλήσει όχι λιγότερα από 9,5 δισ., κορόνες σε νέες μετοχές", τόνισε η SAS.

  Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε σε αναλυτές κατά τη διάρκεια ενός call, ότι δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος μέχρι στιγμής στα σχέδια αναδιάρθρωσης, ενώ και οι δύο κυβερνήσεις αρνήθηκαν να πουν εάν θα πληρώσουν ξανά, αφού είχαν συμφωνήσει σε μια συμφωνία διάσωσης 3 δισ. κορόνων με την εταιρεία το 2020.

  Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 7% μετά την ανακοίνωση ότι οι συζητήσεις συνολικά με τους ενδιαφερόμενους, είχαν σημειώσει "περιορισμένη πρόοδο".

  Για το τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές προ φόρων 1,56 δισ. κορόνες έναντι των ζημιών 2,33 δισ. κορόνων πριν από ένα χρόνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ