Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαϊ-2022 11:26

  Η Λετονία χαιρετίζει την απαγόρευση από την ΕΕ του μεγαλύτερου μέρους των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου

  ΕΕ Ρωσια Πετρελαιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρωθυπουργός της Λετονίας χαιρέτισε την συμφωνία της ΕΕ να απαγορεύσει το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, σημειώνοντας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ κινήθηκαν μαζί για την έκτη δέσμη κυρώσεων για να στερήσουν τη Μόσχα από πόρους για τη διεξαγωγή του πολέμου της κατά της Ουκρανίας.

  "Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε όλοι μαζί για να καταστήσουμε πιο δύσκολο για τη Ρωσία να χρηματοδοτεί αυτόν τον επιθετικό πόλεμο στην Ουκρανία", δήλωσε ο Κριστιάνις Κάρινς μετά την συμφωνία που επετεύχθη στους κόλπους της ΕΕ, ξεπερνώντας την αντίσταση της Ουγγαρίας.

  Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει περισσότερο και να συζητήσει μια έβδομη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην οποία θα περιλαμβάνονται βήματα κατά των εισαγωγών φυσικού αερίου, δήλωσε παράλληλα η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει μεγάλες ελπίδες ότι αυτό θα συμβεί.

  "Πιστεύω ότι το φυσικό αέριο θα πρέπει να υπάρχει στο έβδομο πακέτο, αλλά είμαι και ρεαλίστρια", δήλωσε η Κάλας σε δημοσιογράφους προσερχόμενη για την δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. "Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει", πρόσθεσε.

  Σχετικά με την συμφωνία που επετεύχθη χθες την τελευταία στιγμή για τις κυρώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο, η Κάλας σημείωσε: "Είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός (...) αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να επιτύχουμε. Χθες ήμουν πολύ επιφυλακτική ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία άρα είναι θετικό ότι το κάναμε".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ