Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Μαϊ-2022 17:18

  Το Ισραήλ αποκαλύπτει τον οδικό χάρτη για 20% ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2025

  Ισραηλ σημαια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Ισραήλ θέλει να υπερδιπλασιάσει την ηλιακή του ισχύ έως το 2025, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να παράγει το 30% των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές - και το 70% από φυσικό αέριο - έως το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Η εγκατεστημένη ισχύς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αυξηθεί από 3,7 μεγαβάτ που ήταν πέρυσι σε 7,4 μεγαβάτ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν από την αρχή ηλεκτρισμού και το υπουργείο ενέργειας του Ισραήλ την Κυριακή. Η συντριπτική πλειοψηφία της αύξησης θα προέλθει από ηλιακούς συλλέκτες.


  Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Naftali Bennett δεσμεύτηκε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 πριν από τη σύνοδο κορυφής COP26 στη Γλασκώβη πέρυσι.

  Ενώ η αυξημένη κατανάλωση φυσικού αερίου στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια του επέτρεψε να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα, υστερεί όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το 2021, λιγότερο από το 10% των αναγκών της χώρας καλύφθηκε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

  Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης προτάσεις για την ενίσχυση της αποθηκευτικής ικανότητας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ