Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 29-Μαϊ-2022 11:11

  Βρετανία: Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για τους δικούς της πολιτικούς σκοπούς

  139922836
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια για τους δικούς της πολιτικούς σκοπούς και στη συνέχεια να παρουσιαστεί ως ο λογικός παράγοντας και να κατηγορήσει τη Δύση για την αποτυχία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

  "Στις 25 Μαΐου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Αντρέι Ρουντένκο, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για πλοία που μεταφέρουν τρόφιμα μέσω της Μαύρης Θάλασσας με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων. Ο υπουργός ζήτησε επίσης από την Ουκρανία να αποναρκοθετήσει την περιοχή γύρω από το λιμάνι της Οδησσού για να επιτρέψει τη διέλευση των πλοίων", ανέφερε το υπουργείο μέσω Twitter.

  "Το αίτημα του Ρουντένκο ακολουθεί ένα βασικό δόγμα της σύγχρονης ρωσικής στρατηγικής μηνυμάτων: την εισαγωγή εναλλακτικών αφηγήσεων, όσο μη πειστικές και αν είναι, για να περιπλέξει την κατανόηση του κοινού. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ουκρανία έχει αναπτύξει θαλάσσιες νάρκες μόνο λόγω της συνεχιζόμενης απειλής ρωσικών αμφίβιων επιθέσεων από τη Μαύρη Θάλασσα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ