Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Μαϊ-2022 09:08

  Ουκρανία: 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή του Λουγκάνσκ

  Ουκρανία: 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην περιοχή του Λουγκάνσκ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:49

  Ο κυβερνήτης της περιοχής Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, Σερχίι Γκαϊντάι, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες στην  περιοχή, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

  "Αυτές είναι οι (μονάδες) που βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή του Λουχάνσκ, που προσπαθούν να επιτεθούν και προσπαθούν να αποκτήσουν εδαφικά κέρδη σε οποιαδήποτε κατεύθυνση μπορούν", δήλωσε ο Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα την αναφορά.

  Παράλληλα, το αμερικανικό πεντάγωνο εκτιμά πως η Ρωσία έχει μάθει από προηγούμενα λάθη στο πεδίο της μάχης, ακόμη και αν η πρόοδός της στην Ουκρανία παραμένει "σταδιακή", σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι.

  Η Ρωσία προσπάθησε να διορθώσει ορισμένες από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην "υλικοτεχνική υποδομή και συντήρηση", οι οποίες άφησαν τα στρατεύματα του Πούτιν χωρίς κρίσιμες προμήθειες τις πρώτες ημέρες του πολέμου, δήλωσε ο Κίρμπι.

  Μέρος της βελτίωσης προέρχεται από το γεγονός ότι η περιοχή του Ντονμπάς είναι πιο κοντά στη Ρωσία και μέρος της προέρχεται από έναν υψηλότερο βαθμό επιφυλακτικότητας σχετικά με το να "πάμε πολύ μπροστά", πρόσθεσε.

  Ο ρωσικός στρατός είχε μόνο περιορισμένη επιτυχία στις προσπάθειές του να βελτιώσει την ενοποίηση των αεροπορικών και επίγειων επιχειρήσεών του. "Χρησιμοποιούν τώρα μικρότερες μονάδες σε μικρότερα μέρη και μικρότερες κινήσεις", δήλωσε ο Κίρμπι. Η Ρωσία συνεχίζει επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα με τη "διοίκηση και τον έλεγχο" των στρατευμάτων της στο πεδίο, πρόσθεσε.

  Σκληρές μάχες στο Σεβεροντονέτσκ - Ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Νικολάεφ

  Οδομαχίες λαμβάνουν χώρα στο Σεβεροντονέτσκ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αναλάβουν τον έλεγχο της πόλης, λέει ο κυβερνήτης της περιοχής.

  Ο Σερχίι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιοχής του Λουχάνσκ, τόνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις "υπέστησαν σημαντικές απώλειες και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν" στο Σεβεροντονέτσκ και σε κοντινές περιοχές.

  Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να επιτίθενται στην πόλη από τα μετόπισθεν, είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο η πόλη "δεν έχει αποκοπεί".

  "Ο εχθρός βομβάρδισε το Σεβεροντονέτσκ αρκετές φορές, τουλάχιστον τρεις φορές - πολύ σφοδρά, και σε ορισμένα σημεία ξέσπασαν οδομαχίες", είπε, προσθέτοντας ότι 14 πολυώροφα κτίρια υπέστησαν ζημιές. Το κοντινό χωριό Synetsky επίσης βομβαρδίστηκε, είπε.

  Παράλληλα, το Νικολάεφ επλήγη σήμερα από ρωσικό βομβαρδισμό, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της.

  Το Νικολάεφ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της ουκρανικής κυβέρνησης, αλλά δεν απέχει πολύ από τις γραμμές του μετώπου των μαχών μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων. Απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα από τη Χερσώνα, η οποία βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ