Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαϊ-2022 18:28

  Επανάληψη των εκλογών στις μισές περιφέρειες του Βερολίνου λόγω εκτεταμένων παρατυπιών

  25492396
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επανάληψη της ψηφοφορίας για τις ομοσπονδιακές εκλογές σε έξι από τις δώδεκα περιφέρειες του Βερολίνου εισηγείται η Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή, λόγω εκτεταμένων παρατυπιών που διαπιστώθηκαν κατά τη διαδικασία. 

  Μιλάμε για "πλήρη συστημική αποτυχία της εκλογικής οργάνωσης", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γκέοργκ Τιλ, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε: "Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να κηρύξουμε τη διαδικασία παράτυπη και να αποφασίσουμε ότι οι εκλογές πρέπει να επαναληφθούν;"

  Στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου 2021 είχαν διαπιστωθεί εκτεταμένα προβλήματα κατά την εκλογική διαδικασία, με ψηφοδέλτια που έλειπαν ή είχαν τυπωθεί λάθος, με μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία και με πολλά εκλογικά τμήματα κλειστά. Την επόμενη ημέρα των εκλογών η επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής Πέτρα Μιχαέλις παραιτήθηκε. 

  Ο κ. Τιλ σημείωσε επιπλέον ότι το εύρος των προβλημάτων είναι τέτοιο ώστε δεν αποκλείεται να έχει επηρεαστεί ακόμη και η κατανομή των εδρών στην Bundestag.

  Την τελική απόφαση για την επανάληψη ή όχι των εκλογών σε αυτές τις περιφέρειες θα λάβει η Βουλή, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να ζητά ήδη την επανάληψη των εκλογών σε όλο το κρατίδιο του Βερολίνου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ