Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαϊ-2022 11:12

  Η προσέγγιση Μολδαβίας - ΕΕ δεν πρέπει να αντικαταστήσει την πορεία προς την ένταξη, λέει η Μολδαβή πρωθυπουργός

  128066819
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11.42

  Η Μολδαβία έχει μια "ιστορική" ευκαιρία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα όποια σχέδια που φέρνουν τη χώρα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό μπλοκ δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την πορεία προς την ένταξη, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.

  Η χώρα προχωρά με τις προσπάθειες να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν μέσω φόβων ότι μπορεί να παρασυρθεί στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

  "Χαιρετίζουμε κάθε μηχανισμό που μας φέρνει πιο κοντά, βελτιώνει τη συνεργασία μας, αρκεί αυτό να μην αντικαθιστά την πορεία προς την ένταξη", δήλωσε η Νατάλια Γκαβριλίτα σε πάνελ στο Νταβός.

  "Πιστεύουμε σθεναρά ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτό που προσφέρει … ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία που βασίζεται σε αρχές και θέλουμε να είμαστε μέρος του ελεύθερου κόσμου και αυτής της ευρωπαϊκής οικογένειας", πρόσθεσε η ίδια.

  Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Μολδαβία έχει "ένα ιστορικό παράθυρο ευκαιρίας" να ενταχθεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ και το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας δεν μπορεί να δοθεί μόνο στην Ουκρανία.

  "Το να δοθεί, σε αυτή την ιστορική ευκαιρία, καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας μόνο στην Ουκρανία θα έχει ως συνέπεια να δημιουργηθεί μια γκρίζα ζώνη στη Μολδαβία", δήλωσε η ίδια.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ