Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Μαϊ-2022 10:04

  Γερμανία: Ανάπτυξη της οικονομίας στο α΄ τρίμηνο παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

  Η σημασία του γερμανικού επανεξοπλισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε στο α΄ τρίμηνο παρά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που έπληξε την ιδιωτική κατανάλωση και την μεταποιητική δραστηριότητα τον Μάρτιο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα επιδεινώθηκαν και οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν.

  Σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση για την περίοδο που ανακοινώθηκε σήμερα από τη Destatis, το γερμανικό ΑΕΠ σημείωσε άνοδο κατά 0,2% σε προσαρμοσμένη βάση, από το προηγούμενο τρίμηνο.

  Τα στοιχεία είναι αμετάβλητα από την πρώτη εκτίμηση και αντίστοιχα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων.

  Παρά τις δύσκολες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, η γερμανική οικονομία άρχισε το 2022 με μικρή ανάπτυξη, αναφέρει ο πρόεδρος της Destatis, Georg Thiel.

  Το ΑΕΠ στο τρίμηνο διαμορφώθηκε χαμηλότερα 0,9% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2019, ένα τρίμηνο δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

  Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 3,8% σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι της πρώτης εκτίμησης για 3,7%.

  Οι δαπάνες των νοικοκυριών παρέμειναν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ και οι δαπάνες της κυβέρνησης αυξήθηκαν οριακά 0,1% στο τρίμηνο.

  Το διεθνές εμπόριο μειώθηκε στην αρχή του έτους. Οι εξαγωγές στο α΄ τρίμηνο μειώθηκαν 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,9% καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι εισαγωγές υπηρεσιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ