Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 17:30

  ΗΠΑ: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI τον Μάιο

  ΗΠΑ: Ισχυρή επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβράδυνε ξανά τον Μάιο η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός και τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,8 μονάδες τον Μάιο από 56,0 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global.

  Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών διολίσθησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών στις 53,5 μονάδες από 55,6 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε σε χαμηλό τριών μηνών στις 57,5 μονάδες από 59,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. 

  "Τα αρχικά στοιχεία της έρευνας για τον Μάιο δείχνουν ότι η πρόσφατο αναπτυξιακό άλμα έχασε και περαιτέρω ορμή", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Markit. "Οι εταιρείες αναφέρουν ότι η ζήτηση γνωρίζει πίεση από τις ανησυχίες για το κόστος διαβίωσης, τα υψηλότερα επιτόκια και την ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση", πρόσθεσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ