Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 14:14

  Γερμανία-κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών εξέδωσε η Stiko

  Γερμανια εμβολιο κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Διαρκής Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) εξέδωσε σήμερα σύσταση για τον εμβολιασμό και των υγιών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 εντός του καλοκαιριού.

  Ενόψει του φθινοπώρου και ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας, η Stiko άλλαξε σήμερα τη σύστασή της για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών και συνιστά πλέον να εμβολιαστούν εντός του καλοκαιριού με το σκεύασμα των BionTech/Pfizer, ακόμη και αν έχουν ήδη νοσήσει. Μέχρι τώρα, η σχετική σύσταση αφορούσε μόνο τα παιδιά με υποκείμενο νόσημα ή άλλη επιβαρυντική κατάσταση και είχε ως προϋπόθεση τη σύσταση του θεράποντος ιατρού.

  Η Stiko επισημαίνει ακόμη ότι μια μόλυνση από κορονοϊό δεν αρκεί για την προστασία, αλλά χρειάζονται είτε τριπλός εμβολιασμός είτε συνδυασμός νόσησης και εμβολιασμού. Εφόσον ο χρόνος της νόσησης είναι γνωστός, αναφέρεται στη σύσταση, θα πρέπει να περιμένει κανείς τρεις μήνες πριν από τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή προστασία. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από εμβολιασμό πολύ κοντά σε λοίμωξη. Στη χειρότερη περίπτωση, σημειώνεται, μπορεί η προστασία να μη φθάσει στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τα υγιή παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν με μία δόση, επειδή εκτιμάται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα το 70-100% έχουν ήδη μολυνθεί μία φορά με κορονοϊό. Τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές, δεν χρειάζεται για την ώρα να προχωρήσουν σε ενισχυτικό εμβολιασμό, τονίζεται.

  Στόχος της νέας σύστασης της Επιτροπής είναι η όσο το δυνατόν νωρίτερα δημιουργία καλής βασικής ανοσίας το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς, όπως δήλωσε ο παιδίατρος της Stiko Μάρτιν Τέρχαρτ, "ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ενώ θα μπορούσαν να εμφανιστούν νέες παραλλαγές ή παλαιότερες". Στο τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και η Stiko θα προσαρμόσει, εάν χρειαστεί, τη σύστασή της, ανάλογα με τις παραλλαγές που θα κυκλοφορούν και την αποδοχή του εμβολιασμού από τον πληθυσμό.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ