Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 13:02

  DIHK: Αναμένει τον πληθωρισμό στο 7% το 2022 στη Γερμανία

  DIHK: Αναμένει τον πληθωρισμό στο 7% το 2022 στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα διπλασιαστεί από το 3,1% του προηγουμένου έτους, καθώς οι ήδη υψηλές τιμές ενέργειας και τροφίμων, οδηγούνται υψηλότερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τόνισε το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (DIHK).

  Η DIHK τόνισε πως αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 7%, μετά από την αρχική πρόβλεψη για άνοδο 3,5% στις εκτιμήσεις του Φεβρουαρίου.

  Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας τόνισε τον Απρίλιο πως αναμένει πληθωρισμό 6,1% το 2022 και 2,8% στο επόμενο έτος, επικαλούμενη τις επιδράσεις των τιμών ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

  Σχεδόν το 40% των περίπου 25.000 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, σχεδιάζει να περάσει το υψηλότερο κόστους στους καταναλωτές, τόνισε η DIHK.

  Συγκεκριμένα, περισσότερες από κάθε δεύτερη εταιρεία στη βιομηχανία και στο εμπόριο τόνισε πως σχεδιάζει να περάσει τις αυξήσεις του κόστους.

  Συνολικά, η DIHK αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας 1,5% το 2022. Ένας από τους βασικούς μοχλούς θα είναι η ιδιωτική κατανάλωση, η οποία αναμένεται να αυξηθεί κατά 3% φέτος από 0,1% το 2021, ενώ οι κρατικές δαπάνες είναι πιθανό να μείνουν στάσιμες φέτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ