Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 10:30

  Γαλλία: Επιβραδύνθηκε ελαφρώς η επιχειρηματική δραστηριότητα

  Γαλλία: Εκτίναξη των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική επιχειρηματική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε ελαφρώς τον Μάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις αντιστάθμισαν τη βελτίωση του κλίματος από τους λιγότερους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

  Η S&P Global δήλωσε πως ο γαλλικός ΡΜΙ υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 58,4 μονάδες, χαμηλότερα από τις 58,9 μονάδες τον Απρίλιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 58,6 μονάδες.

  Ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Γαλλίας για τον Μάιο υποχώρησε στις 54,5 μονάδες από τις 55,7 μονάδες τον Απρίλιο, και επίσης χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 55 μονάδες.

  Ο σύνθετος ΡΜΙ διαμορφώθηκε στις 57,1 μονάδες από τις 57,5 μονάδες τον Απρίλιο, και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για 57 μονάδες.

  "Σύμφωνα με τα μέλη μας, οι επιχειρήσεις, ιδιαίτερα αυτές στον κλάδο υπηρεσιών, είδαν άλλη μία ώθηση στα βιβλία παραγγελιών τους ως αποτέλεσμα της απόσυρσης των περιορισμών για την πανδημία τους τελευταίους μήνες", τόνισε ο οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence, Joe Hayes.

  "Η εικόνα είναι πιο ζοφερή στον κατασκευαστικό κλάδο της Γαλλίας. Εκτός από τις συνεχείς πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις δύσκολες συνθήκες για τους εξαγωγείς, ο υψηλός πληθωρισμός αποτρέπει τους πελάτες από το να κάνουν παραγγελίες", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ